Πατήστε εδώ για να δείτε τον διαδραστικό χάρτη του HOMEACROSS

(έργο σε εξέλιξη)

Οδηγίες χρήσης του διαδραστικού χάρτη. 

1. Ανοίξτε τον χάρτη. 

Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να περιηγηθείτε ελεύθερα στον ψηφιακό χάρτη. Μπορείτε να αλλάξετε την κλίμακα του χάρτη καθώς απομακρύνεστε από αυτόν ή εστιάζετε σε συγκεκριμένα στοιχεία του, όπως οικοδομικά τετράγωνα, κτίρια ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Πατήστε πάνω στα στοιχεία για να ανακαλύψετε τις πληροφορίες που τα συνοδεύουν στα αναδυόμενα παράθυρα. Στο κάτω μέρος των παραθύρων υπάρχει μια επιλογή για να εξερευνήσετε παρόμοιους τύπους κτιρίων κοντά ή σχετικά κτίρια που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά της περιοχής μελέτης. Εάν οι πληροφορίες αυτές είναι διαθέσιμες, πατήστε πάνω στην επιλογή και στη συνέχεια στο εικονίδιο ‘Select Feature’. Δείτε το αποτέλεσμα της επιλογής σας στον χάρτη.  

2. Εξερευνήστε τον κατάλογο εργαλείων του χάρτη που βρίσκεται στο δεξί μέρος της οθόνης σας. Βρείτε γενικές πληροφορίες για το ερευνητικό έργο και ανακαλύψτε τα εργαλεία περιήγησης στον χάρτη. 

  • Εργαλείο αναζήτησης. Αναζητήστε συγκεκριμένες τοποθεσίες χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά όπως διευθύνσεις, ονόματα προσφυγικών οικισμών και κτίρια. 
  • Υπόμνημα του χάρτη. Εδώ αναλύεται η συμβολογία του χάρτη. Το υπόμνημα είναι δυναμικό και αλλάζει καθώς εστιάζετε ή απομακρύνεστε από αυτόν δείχνοντας τα αντίστοιχα σύμβολα. Κυλίστε το υπόμνημα προς τα κάτω για να δείτε όλα τα σύμβολα που εμφανίζονται κάθε φορά. 
  • Διαθέσιμα ερωτήματα χωρικής ανάλυσης που συνδυάζουν τα δεδομένα από πολλαπλούς οικισμούς. Διαλέξτε ένα ερώτημα στο κάτω μέρος του καταλόγου εργαλείων και πατήστε το κουμπί ‘Apply’ για να δείτε το αποτέλεσμα στον χάρτη. Για να συνεχίσετε την πλοήγησή σας στο χάρτη, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου για να αποεπιλέξετε.

Καλή περιήγηση! 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram