Τηλέφωνο: (+30) 2107257110

Email Γενικής επικοινωνίας: [email protected]

Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα, 10676

Επιστημονική Υπεύθυνη

Δρ. Καλλιόπη Αμυγδάλου

Email: [email protected]

Η Καλλιόπη Αμυγδάλου είναι ιστορικός αρχιτεκτονικής και επικεφαλής του προγράμματος ERC Starting Grant HOMEACROSS στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Μεταξύ 2017-2019 ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ, υπότροφος του προγράμματος Marie Skłodowska-Curie (IF), εκπονώντας το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο REPLICIAS. Ερευνά ζητήματα χώρου, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Read more

Ερευνητική Ομάδα

Assoc. Prof. Ela Çil (IYTE)

Email: [email protected]

H Ela Çil έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής από το Yıldız Technical University στην Κωνσταντινούπολη και έλαβε M.Sc  και διδακτορικό από το the University of Michigan με ειδίκευση στην ιστορία και τη θεωρία της αρχιτεκτονικής. Το ακαδημαϊκό της έργο επικεντρώνεται στις παρελθούσες και παρούσες χωρικές πρακτικές εντός των τοποθεσιών πολιτιστικής κληρονομιάς, …

Read more

Ass. Prof. Fatma Nurşen Kul (IYTE)

Email: [email protected]

Η Δρ. F. Nurşen Kul είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Συντήρησης και Αποκατάστασης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Izmir Institute of Technology. Απέκτησε το διδακτορικό της από το Middle East Technical University (METU) το 2010 με διατριβή για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής της Πρώιμης Ρεπουμπλικανικής Δημοκρατίας.

Read more

Αναπλ. Καθ. Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης (ΕΛΙΑΜΕΠ & Bilkent University)

Email: [email protected]

Ο Δρ. Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος έδρας Jean Monnet στις Ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Τουρκία.

Read more

Λεωνίδας Μοίρας

Email: [email protected]

Ο Λεωνίδας Μοίρας έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα to 2019 από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. Η διδακτορική του διατριβή φέρει τον τίτλο “Οι προσλήψεις του ελληνικού εθνικισμού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία 1821-1870”. Από το 2019 είναι εντεταλμένος διδάσκων Οθωμανικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Read more

Asrav Emine Cigdem (Μεταδιδακτορική ερευνήτρια)

Email: [email protected]

Η Emine Çiğdem Asrav είναι αρχιτέκτονας συντήρησης και εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πρόγραμμα ERC Starting Grant HOMEACROSS του ΕΛΙΑΜΕΠ για το χρονικό διάστημα 2021. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής το 2011 και τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2015 στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Middle East Technical University (METU).

Read more

Μelis Cankara (Μεταδιδακτορική ερευνήτρια)

Email: [email protected]

Η Melis Cankara είναι αρχιτέκτονας και ιστορικός αρχιτεκτονικής καθώς και  μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πρόγραμμα ERC Starting Grant HOMEACROSS του ΕΛΙΑΜΕΠ. Μεταξύ 2019-2021 εργάστηκε επίσης ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ) στο Ρέθυμνο.

Read more

Αλεξάνδρα Μούργου (Μεταδιδακτορική ερευνήτρια)

Email: [email protected]

Η Αλεξάνδρα Μούργου (1988, Αθήνα) είναι από το Φεβρουάριο του 2022 διδάκτωρ Πολιτισμικής Γεωγραφίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Παρίσι 1 της Σορβόννης (Συνεπίβλεψη). Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείο και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (post-master’s degree – D.S.A.) στον τομέα της Πολεοδομίας της Ecole Nationale Superieure d’ Architecture de Paris La Villette.

Read more

Βάλια Γιαλιά (Υποψήφια Διδάκτωρ)

Email: [email protected]

Η Βάλια Γιαλιά είναι αρχιτέκτων (ΕΜΠ, 2009) και διδακτορική ερευνήτρια στο πρόγραμμα ERC Starting Grant HOMEACROSS του ΕΛΙΑΜΕΠ. Παράλληλα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ (2019 – 2023) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μουσειολογία – Διαχείριση πολιτισμού (ΑΠΘ, 2012). Ερευνά ζητήματα εκθεσιακού σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής και μουσειολογίας.

Read more

Ιουλία Καρίτη (Project Manager)

Email: [email protected]

Η Ιουλία Καρίτη είναι project manager του προγράμματος ERC Starting Grant HOMEACROSS στο ΕΛΙΑΜΕΠ και του ερευνητικού προγράμματος HFRI ODEMARS στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σπούδασε Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος ΜΒΑ με κατεύθυνση Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το  Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πρακτική Άσκηση

2020-2021

Αριάδνη Καλοκύρη

Özge Kurban

2021-2022

Ayşen Etlacakuş

Εύη Παπά

Kωνσταντίνα Αεράκη

Κωνσταντίνος Καρίτης

Μιχαήλ Άγγελος Κυριακίδης

Στέλιος Γίδης

2022-2023

Νάσια Αντωνάτου

Παύλος Χριστοδούλου

Συμβουλευτική Επιτροπή

Prof. Murat Güvenç (Kadir Has University), Prof. Renée Hirschon (Oxford University), Ομ.Καθ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης (Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών), Ομ. Καθ. Γεώργιος Σαρηγιάννης (ΕΜΠ), Prof. Erkan Serce (Dokuz Eylül University), Καθ. Παναγιώτης Τουρνικιώτης (ΕΜΠ), Prof. Onur Yıldirım (Middle East Technical University)

Εξωτερικοί Συνεργάτες

Dr. Gökçen Beyinli (İzmir University of Economics), Assoc.Prof. Elif Koparal (Mimar Sinan University, Istanbul), Δρ. Ελένη Γκαδόλου (Harokopio University & University of West Attica), Δρ. Βίκυ Μανωλοπούλου (Newcastle University)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram